keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Klubi 10. Kevätkauden päätöksessä 22.5. Juha Kuisma: Desentralisaatiosta


Klubin kevätkauden viimeisen tilaisuuden aloitimme Minna Pölläsen intensiivisellä Mozart-tulkinnalla sekä reippailla yhteislauluilla – Nälkämaan ja Suven teemoilla!
Kuisma vakuuttaa...
Klubialustuksen tässä kymmenvuotiskauden päätöksessä piti Juha Kuisma desentralisaatiosta, vallan hajauttamisen kysymyksestä.
Lauseella hajoita ja hallitse on erikoinen kaksoismerkitys. Huomaamme kyllä kuinka hajottamalla hallitaan, mutta saatamme samalla otaksua vallan hajauttamisen olevan ylipäänsä huonon idean.
onkohan noin..

Kuisma tarkasteli kysymystä perusteellisesti ja  pohti myös optimikoon merkitystä erilaisissa asioissa esimerkkitapauksineen. Eero Ojanen kommentoi Kuismaa ja asetti kysymyksen, voidaanko hajauttamisessa mennä liian pitkälle. Asiaa selviteltiin keskustellussa lisää ja sitten oltiin hieman juhlamielellä.
 
T.Launis ja Päivi Kiiski
Päätöstilaisuus oli alustavan luvunlaskun jälkeen järjestyksessä 182. varsinainen klubitilaisuus. Näiden lisäksi kymmenvuotisjaksoon osuu 14 seminaaria sekä joitakin juhlallisuuksia sekä kesämatkoja. Klubiblogiin on taltioitu matkan materiaalia alusta alkaen ja sen toimitustyö on edessä.

Syyskaudella käsittelemme edelleen keskiviikkoisin klo 18 ainakin ilmastoasiaa, pragmaattista Totuutta, Pohjolan valistusaikaa sekä populaarikulttuuria. Kauden päätös taiteen äärellä. 
Klubipäivät 25.9., 9.10., 16.10., 20.11., 4.12. ja päätös  11.12. 
- Sofia seminaari la 9.11. 25.9.
Nuoriso-osasto?
Tarkempia tietoja kunhan kesästä selvitään ja saadaan vielä mukaan af Heurlinin selvitys kesäpäivänseisahduksesta kohta. 

Mahdolliset yhteydenotot klubi-isännän tai Kriittisen kautta.

Tekstin kuvat: Otto Olavinen

Kesää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005