perjantai 20. syyskuuta 2019

Syyskauden avaus ke 25.9.2019. Markku Kanninen: Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys - missä mennään?

Klubin syyskausi -19 aloittaa ke 25.9. klo 18.00. Trooppisen metsänhoitotieteen professori Markku Kanninen valottaa ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen nykytilaa: missä mennään.
Markku Kanninen on ollut mukana metsien ja ilmastonmuutoksen tiedepoliittisessa keskustelussa yli 25 vuotta. 1990 - 1995 Kanninen oli Suomen ilmastonmuutosta koskevan tutkimusohjelman ja pioneerihankkeen (SILMU) johtaja. Hallitustenvälisessä ilmastonmuutospaneelissa (IPCC) hän on toiminut vuodesta 1990 alkaen. - Markku Kanninen oli keskeisenä kirjoittajana viime syksynä ilmestyneessä ja paljon huomiota saaneessa IPCC:n 1,5-asteen raportissa, jossa analysoitiin mm. sitä ovatko
kunnianhimoiset ilmastotoimet ja kestävän kehityksen tavoitteet ristiriidassa keskenään vai voidaanko ihmiskunnalle löytää ”ilmastollisesti kestävät kehityspolut”.

Esityksessään Kanninen avaa tuon IPPC-raportin sisältöä ja päätuloksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005