sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Klubin syyskauden avaus 12.9.2018 klo 18.00: Christer Pursiainen & Teivo Teivainen: Lauluja järjestelmästä

Klubin 10. toimintavuoden syyskauden aloitamme musiikillis-yhteiskunnallisella tilaisuudella "Lauluja järjestelmästä".
Ohjelmassa musiikkia ja puhetta. Kuuntelemme kahdelta 1971 ilmestyneeltä vinyyliltä – ”Lauluja järjstelmästä” sekä ”Kiila 35” – valikoiman enemmän ja vähemmän tunnettuja revolutionaarisia kappaleita ja kommentoimme niitä, oman aikansa melodiikkaa ja retoriikkaa.

Miksi näin ajateltiin silloin, onko jokin muuttunut, ja mikä on vielä samaa? Tilaisuuden vetävät professorit Christer Pursiainen  ja Teivo Teivainen. Tilaisuutta järjestämässä myös Kulttuurivihkot sekä Kiila ry. ja sieltä mukana mm. Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn ja Kiilan sihteeri Minna Henriksson.

Christer Pursiainen on valtotieteen tohtori, joka toimii yhteiskuntaturvallisuuden professorina Norjassa ja on kirjoittanut lukuisia tutukimusalaansa liittyviä teoksia ja sen ohella populaarihistoriallisia tietokirjoja. Aiemmin Pursiainen on esitellyt Klubilla mm. teoksiaan Trotskista sekä tekemäänsä kaksoiselämänkertaa Fredrik Suuresta ja Carl Philip Emanuel Bachista.

Teivo Teivainen väitteli valtio-opista vuonna 2000 ja on toiminut  maailmanpolitiikan professorina Helsingin yliopistossa vuodesta 2006 alkaen. Teivaisella on laaja tieteellinen tuotanto ja sen ohella Teivainen on ollut yksi tiedeyhteisömme aktiivisimmista yhteiskunnalliseen keskusteluun ja aloitteisiin osallistuneista henkilöistä.

Teivo Teivainen, Vinyyli.., Christer Pursiainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005