tiistai 15. tammikuuta 2019

Klubikevään 2019 avaus ke 16.1. klo 18.00. FT Outi Ampuja: Hiljaisuuden keveän peiton alla. - Näkökulmia hiljaisuuden merkitykseen.


Keskiviikkona 16.1.2019 klubikevään avauksessa FT Outi Ampuja. Alustaja pohtii hiljaisuuden käsitettä, hiljaisuuden merkitystä sekä ääniympäristömme laatua ja sen arviointikriteereitä.  
Hiljaiset lumessa. Kuva JO

Outi Ampuja on tietokirjailija, tutkija ja Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Helsingin yliopistossa. Ampujan väitös "Melun sieto kaupunkielämän välttämättömyytenä: melu ympäristöongelmana ja sen synnyttämien reaktioiden kulttuurinen käsittely Helsingissä" valmistui 2007. 

Ampuja on väitöksensä ohella tutkinut ääniympäristön arviointikriteereitä ja niissä tapahtuneita muutoksia, kokemuksellista hiljaisuutta sekä ääntä ja melua sotahistoriallisesta näkökulmasta. Ampuja toimii parhaillaan liikenne- ja ympäristöalan asiantuntijatehtävissä. 
.......................

Hiljaisuus

kuva: Outi Ampuja


Joustaa.
Ei vaadi mitään.

Tarvitaan oman keskiön
löytämiseen

jotta ei tarvitse
 refleksinomaisesti reagoida
 päälle kaatuviin paikkoihin

- Outi Ampuja
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005