tiistai 23. lokakuuta 2018

Klubilla 24.10.2018 klo 18.00 FT Lasse Lehtinen

Klubilla keskiviikkona, Y.K.:n päivänä  24.10. klo 18.00:
FT Lasse Lehtinen: Ristivetoa Lintukodossa - Suomi maailman myllerryksessä

60-luvulla lehtimiehenä aloittanut Lasse Lehtinen on ehtinyt pitkän ja jatkuvan uransa kuluessa perehtyä hyvin median ja politiikan maailmoihin. Lehtinen väitteli vuonna 2002 poliittisesta historiasta. Tutkimus käsitteli Kekkosen ja SDP:n suhdetta toisen maailmansodan jälkeen. 1989 - 2009 toimi Euroklubin puheenjohtajana. Väinö Tannerin Säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Laaja kirjallinen tuotanto jatkuu ja viimeisinä yhdessä Risto Volasen kanssa tänä vuonna julkaistu "1918 - Kuinka vallankumous levisi Suomeen". Tapahtunutta tarkastellaan uudestaan. Viimeisin kirja, äsken ilmestynyt "Minä ja Kekkonen" pohtii Urho Kekkosen vaikutusvaltaa omaan sukupolveensa. 

Tervetuloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005