tiistai 24. toukokuuta 2022

Klubi 25.5.2022. Kari Palonen: Junamatkustajan vapaus

Klubin kevätkauden 2022 päätöksessä alustaa valtio-oppinut ja politiikan tutkija Kari Palonen. Mittavan akateemisen työnsä ohella ja siihen liittyen Palonen on intohimoinen junailija, jolla on ollut tapana viedä myös opiskelijansa junareissuille eurooppaan. 🚂

Kari Palonen.   Kuva Petteri Kivimäki

Kari Palonen on opettanut Jyväskylän yliopistossa vuodesta 1978 ja toimi Jyväskylässä valtio-opin professorina vuosina 1993–2015.

Alustuksen teema liittyy aiemmin tänä vuonna julkaistuun teokseen Politiikkaa matkustamalla (toim. Meeri Haapakoski & Kari Palonen, YFI julkaisuJyväskylän yliopisto, 2022). 

Tässä teoksen nettiversio:


Palosen mittavasta tuotannosta mainittakoon esimerkiksi: 

- Aatetutkimus aatekritiikkinä:. Väitöskirja, Helsingin yliopisto. Politiikan tutkimuksia 15. Helsinki: Gaudeamus, 1975.
Yliopisto poliittisena yhteisönä: Puheenvuoroja yksilöllisen sivistyksen ja joukkotoiminnan suhteista politiikan muotoina. Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 1981.
- Politik als Vereitelung: Die Politikkonzeption in J.P. Sartres "Critique de la Raison Dialectique" (Münster: Westfälisches Dampfboot, 1992)
Das "Webersche Moment": zur Kontingenz des Politischen (Opladen: Westdeutscher Verlag, 1998)
Quentin Skinner: History, Politics, Rhetoric (Cambridge: Polity Press, 2003)
The Struggle with Time: A Conceptual History of 'Politics' as an Activity (Münster: LIT Verlag 2006)

t. JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005