tiistai 10. toukokuuta 2022

Klubilla Snellmanin päivänä 12.5.2022: Jyrki Berner: Suomi ja Nato

Klubilla poikkeuksellisesti torstaina 12.5. käsittelemme dramaattista ja ajankohtaista kysymystä.

Komentaja (evl) Jyrki Berner: Onko Suomella kiire Natoon?

- Naton sotilaallinen luonne
- Venäjän asevoimat Ukrainan sodan jälkeen

Jyrki Berner on perehtynyt syvällisesti maamme turvallisuuspolitiikkaan myös osana EU:ta sekä yhteistyössa Naton kanssa. 

Komentaja Berner - merivoimissa käytettävä komentaja-arvo vastaa maavoimissa everstiluutnantin (evl) arvoa - oli myös ensimmäinen Naton ulkopuolisen maan upseeri, joka suoritti Saksan Führungsakademie:ssa (FüAk d.BW) yleisesikuntaupseerin tutkinnon 1996 - 98. 

Berner on ainoa Natoon kuulumattoman maan upseeri,  joka toiminut  vuoden (24.3.-03-31.3..-04) Naton tärkeimmän esikunnan AFSOUTH:n operaatiokeskuksessa. 

Pitkäaikaisen kokemuksensa valossa Jyrki Berner esittää perusteellisen ja  kriittisen näkemyksensä maamme kohtalonkysymyksestä klubilla torstaina 12.5. - Snellmanin päivänä. 

- Tilaisuutta  voi seurata etänä zoomissa. Tässä linkki

https://zoom.us/j/97767208848

T. JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005