perjantai 29. marraskuuta 2013

Klubilla ke 4.12. klo 17.00: VTT Markku Wilenius: Tulevaisuuden ajattelu. Kuinka saada ote maailmasta jota ei ole.


VTT, dosentti  Markku Wilenius on tulevaisuudentutkija,  joka on  erikoistunut talouden pitkiin aaltoihin. Hän on työskennellyt pitkään Turun kauppakorkeakoulun  tulevaisuuden tutkimuksen  professorina ja sen Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen johtajana. 
Hän on toiminut myös maailman suurimman vahinkovakuutusyrityksen, saksalainen Allianzin ylimmässä johdossa vastaten heidän strategisesta tutkimuksesta. Markku Wilenius luennoi ja konsultoi strategisesta ennakoinnista ympäri maailmaa.

Wilenius on kirjoittanut runsaasti tulevaisuudentutkimuksesta ja valaissut erityisesti venäläisen taloustieteilijän Nikolai Kondratjeffin (1892-1938) teoriaa talouden pitkän aikavälin suhdannevaihteluista eli Kondratjeffin aalloista. Tästä hyvänä esimerkkinä viime vuonna ilmestynyt teos SURFING THE SIXTH WAVE - Exploring the next 40 years of global change. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005