perjantai 3. huhtikuuta 2015

Klubi 8.4.2015 klo 17.00. prof. Anu Valtonen: Nukkumatin matkassa

Vieraaksemme saapuu ke 8.4.2015 klo 17.00. KTT, prof. Anu Valtonen Lapin yliopistosta teemalla Nukkumatin matkassa
Nukkumatti. Emile Mundt, 1894
Valtosen alustus perustuu hänen tutkimusprojektiinsa, jossa tarkastellaan unen ja nukkumisen kulttuureita erilaisissa arkisissa tilanteissa: kotona, töissä ja matkoilla. Se piirtää esiin sosiaalisten, eettisten ja esteettisten merkitysten kirjon, joka uneen ja nukkumiseen liittyy, mutta joka usein jää valveen vallan varjoon.

KTT Anu Valtonen on kulttuuritalouden professori Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa. Häntä innostaa erityisesti arkisten, valtavirtatutkimuksessa marginalisoitujen teemojen ihmettely.
Hän on taustaltaan liiketaloustieteilijä, joka tarkastelee taloutta ja liiketoimintaa kulttuurintutkimuksellisesta näkökulmasta. Viimeaikaiset tutkimusintressit kiinnittyvät unen ja nukkumisen, kehollisuuden ja aistien tutkimukseen organisaatioiden, matkailun ja kulutuskulttuurin konteksteissa.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005