keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Klubin kevätkauden päätös ke 20.5.2015 klo 17.00. DI, FT Tuomas Kuronen: Johtajuus merkityksen luojana

Kevätkauden päätösklubi ke 20.5. klo 17.00.

DI, FT Tuomas Kuronen: Johtajuus merkityksen luojana.

Keskiviikkona 20.5. klo 17.00 vieraaksemme kevätkauden päätökseen saapuu DI, FT Tuomas Kuronen.

Kuronen väitteli  2011 Aalto-yliopistossa tutkielmallaan Ritual in constructing strategic leadership mythologies. Väitöksessään Kuronen tarkasteli UKK:n kalastusvalokuvia ja sitä, miten näillä rakennettiin johtajuusmytologiaa.
Tuomas Kuronen hyödynsi selvityksessään mm. Claude Lévi-Straussin sekä Roland Barthesin ideoita.

Kuronen toimii opetustehtävissä sekä MPKK:ssa että Hankenilla, erikoisaloinaan johtajuustutkimus, tutkimusmenetelmät sekä tieteenfilosofia.

Tervetuloa
 

1 kommentti:

  1. Tuomas Kuronen käsitteli laajasti mediakuvaa. Mediakuvan perusteella tavallinen kansa näkee päättäjänsä. Kurosen väitöskirjaan en ole perehtynyt. Ilmeisesti se ainakin on riittänyt tohtorin arvon saantiin. /// Esitelmässä kuvattiin Kekkosen kalastusharrastuksen käyttöä hänen lähipiirissään. Kun sattumalta ajauduin Pari viikkoa sitten Kemijoelle, suunnilleen Karihaaran sellutehtaan ja Isohaaran voimalaitoksen tienoille. Vallitunsaari on suunnilleen 18 hehtaarin saari, jolla Isohaaran voimalaitos sijaitsee, tuli UKK sielläkin esiin. Siellä on sähkötehtaan henkilökunnan entisiä asuntoja, jonkinlainen lomahotelli ja hautausmaa, jolle on haudattu 162 neuvostoliittolaista sotavankia ajalta ennen voimalaitosta. Paras asunto on ollut Kekkosen loma-asuntokäytössä ja lähellä on rantasauna, jota paikan esittelijä sanoi Kekkosen saunaksi. Esittelijä kertoi, että Kekkonen olisi siellä tehnyt ehdotuksen Tornion terästehtaasta, juoka sitten vietiin läpi. Nyt asia sivuaa aihetta ”...constructing strategic leadership mythologies”. ////Esitelmä sai meikäläisen penkomaan omia luulojani UKK:sta. Olin ajatellut, että poikkeuslaki UKK:n virassa jatkamisesta olisi johtunut ETYK:n kolmannesta korista Helsingissä 1975 . Se on väärin, sillä Wikipediaa karkeasti seuraten voisi todeta, että jo yli 70 vuotias presidentti ilmoitti monta kertaa olevansa valmis luopumaan vaaleista tai kieltäytymään ehdokkuudesta. Suomen ja sen ulkopolitiikan päättäjien toimesta Etyk alkoi Helsingissä ulkoministerien kokouksella 1973. Kolmannen korin aikaan olin töissä Sokoksen rautakaupassa aseman lähellä. Kun Breznev saapui, ajoivat bussit suojelemaan naapurin isoa päättäjää mahdoillisilta tarkka-ampujilta. Helsingin Etyk-kokouksesta tulee loppukesällä 40 vuotta. Se oli seitsemän vuotta Tshekkoslovakian miehityksen jälkeen.//// Luullakseni Ukk oli melkoisen uskottava päättäjä itäisille naapureille. Kalastus oli hänen harrrastuksensa. //// -olen yrittänyt alkeellista kappalejakoa ///-merkeillä. Ainakin esitelmä sai tarkistelemaan omia tietoja historiasta. Tuntuu, että Mediassa poliitikot eivät voi puhua sitä tärkeää asiaa, josta he keskenään ehkä puhuvat. Vaan kansa ja kamera rakastaa hymyä!
    -Terveisin Veikko Timonen

    VastaaPoista

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005