maanantai 11. maaliskuuta 2024

Klubit ma 11.3. ja ke 13.3.: Paavo Hohti & Kimmo Sarje

Poikkeuksellinen viikko, 2 klubia. 

Manantaina 11.3.2024 klo 18 alkaen 
Kirkkokadun galleriassa (Kirkkokatu 1, katutaso):

Prof. Paavo Hohti: Aristoteleen Runousoppi.  Käsitteistä ja tulkinnasta.

- Tilaisuus toteutetaan yhdessä Filosofisen praktiikan verkoston (FIVE) kanssa. 

Paavo Hohti on väitellyt 1976 Kreikan ja Rooman kirjallisuuden alaan kuuluvalla tutkielmalla The interrelation of speech and action in the Histories of Herodotus. 

Vuodesta 1977 dosenttina Helsingin ja Tampereen yliopistoissa. Hohti on tehnyt myös pitkän uran Suomen Kulttuurirahastossa, asiamiehenä 1980 - 1989 ja yliaiasimiehenä 1990 - 2004. 

Hohti on kääntänyt Aristoteleen Runousopin 1997 sekä Retoriikan samana vuonna yhdessä Päivi Myllykosken kanssa. 


Tervetuloa Kirkkokadulle maanantaina. 

.....

2. Klubi keskiviikkona 13.3.2024 klo 18 Lyceumklubilla

VTT Kimmo Sarje: Sigurd Frosterus - yli-ihmisiä ja traagisia kuolevaisia. 

Kimmo Sarje alustaa toimittamastaan Sigurd Frosterus -esseekokoelmasta. Esseissä käsitellään myös Jean Sibeliusta ja näitä tekstejä kommentoi viulisti, kapellimestari Tuomas Hannikainen. Sibeliuksen pianokappaleita esittää Minna Pöllänen.  

Sigurd Frosterus (1876 - 1956) oli sekä arkkitehti että filosofian tohtori. 1900-luvun alkuvuosina Frosterus toimi suomenruotsalaisten modernistisessa Euterpe-ryhmässä ja myöhemmin oli lähellä kuvataiteen Septem-ryhmää.

Frosteruksen tunnetuin arkkitehtoninen työ on Stockmannin tavaratalo, rakennettu 1929 - 30. 

Kimmo Sarje on väitellyt Frosteruksesta v. 2000 tutkielmallaan  Sigurd Frosteruksen modernin käsite. Maailmankatsomus ja arkkitehtuuri. 

Viulisti, kapellimestari Tuomas Hannikainen on väitellyt musiikin tohtoriksi 2018 Jean Sibeliuksen oopperasta Neito tornissa.

Pianisti Minna Pöllänen vetää omaa Virtaa-konserttisarjaa Kirkkokadun gallerian tilassa. https://www.kriittinenkorkeakoulu.fi/kurssitarjonta/virtaa-konserttisarja/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005