sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Klubilla keskiviikkona 1.12. klo 17.00. FT Irmeli Hautamäki: AVANTAGARDEN MERKITYS TÄNÄÄN


Mitä taiteen ja tieteen avantgarde on ollut ja mitä se on tänään? 20. vuosisadan alun intellektuaalista liikehdintää on alettu tutkia vasta viime aikoina esim. pohjoismaisen ja eurooppalaisen avantgarden verkostoissa. Esiin on tulossa monia uusia, kiinnostavia asioita.

FT Irmeli Hautamäen väitöskirja Marcel Duchamp. Modernin taideteoksen ja identiteetin ongelma julkaistiin vuonna 1995. Taiteiden tutkimuksen laitoksella Helsingin yliopistossa dosenttina toimivan Hautamäen erityisalana on taiteen filosofia. Vuonna 2003 Irmeli Hautamäki julkaisi teoksen Avantgarden alkuperä. Modernin estetiikka Bauhausista Warholiin. Vuosina 2006-2007 hän toimi vierailevana tutkijana Kalifornian Berkleyn yliopistossa tutkien varhaista eurooppalaista avantgardetaidetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005