sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Klubilla keskiviikkona 17.11. klo 17.00 FM Elli Arivaara: Filosofisen praktiikan haasteet ja mahdollisuudet


FM Elli Arivaara on filosofi ja psykoterapeutti joka pitää filosofista vastaanottoa lääkäriasema Sofianovassa. Arivaara on yksi filosofisen praktiikan kehittäjistä Suomessa ja kouluttaa uusia praktikkoja Kriittisen korkeakoulun yhteydessä. Alustuksessaan Arivaara valottaa filosofisen praktiikan historiaa ja nykytilannetta sekä Pierre Hadotin näkemystä filosofiasta elämän valintana.

-Filosofinen praktiikka on 1980-luvulla syntynyt uusi yritys käyttää filosofisia keskusteluja auttamistyössä ja sen ensimmäinen kehittäjä oli saksalainen Gerd Achenbach. Suomeen praktiikka rantautui 1990-luvun lopussa, jolloin LT Antti Mattila avasi ensimmäisen filosofisen vastaanoton Suomessa. mmäi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005