keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Klubilla keskiviikkona 11.5. klo 17.00 YTT Risto Volanen: Maailma muuttuu, uusmilitarisoituuko Suomi?

Cedant arma togae

Suomen Kuvalehden numerossa 11/2011 oli merkittävä YTT Risto Volasen haastatteluun perustuva artikkeli Taistelu Suomesta. Kovaa keskustelua herättäneessä jutussa Volanen tuo esiin esimerkkitapausten valossa Suomessa viime vuosina tapahtunutta kehitystä, jossa armeija ja poliisi ovat Suomessa irtaantuneet osittain hallituksen valvonnasta.
Volanen on seurannut läheltä polittisen järjestelmämme muutoksia viime vuosina toimittuaan Vanhasen hallituksen aikana seitsemän vuotta valtiosihteerinä.
Alustuksessaan Volanen käsittelee näihin kysymyksiin liittyviä teemoja, aiheenaan "Maailma muuttuu, uusmilitarisoituuko Suomi".

-Klubi pidetään poikkeuksellisesti Kriittisen korkeakoulun tiloissa, Albertinkatu 27 A, porttikongista sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005