keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Klubin taideretki 9.5. Kuusisaareen, Villa Gyllenbergin Schjerfbeck-näyttelyyn


Poikkeusklubi Kuusisaaressa

Klubin taiteellinen kevätretki  suuntautuu  keskiviikkona 9.5.2012 Kuusisaareen ja Villa Gyllenbergin Helene Schjerfbeck -näyttelyyn.  Tänä vuonna on kulunut 150 vuotta Helene Schjerfbeckin syntymästä, ja taiteilijan tuotantoon on mahdollisuus syventyä useissa näyttelyissä ympäri maata. Gyllenbergin taidemuseolla on oma hieno Schjerfbeckin taiteen kokoelma, jota on nyt täydennetty teoslainoilla Henkisyys taiteessa -näyttelyä varten.  Schjerfbeck oli taiteilijana itsenäinen oman tien kulkija, jonka taiteilijanura oli poikkeuksellisen pitkä ja tuottelias – hän aloitti taideopinnot vain 11-vuotiaana ja ehti 83-vuotiaana päättyneen elämänsä aikana maalata yli tuhat teosta.  Teosten kaari ulottuu 1870-luvun historiamaalauksista 1940-luvun modernismiin saakka.
Kesäkuussa avautuu puolestaan Ateneumissa Schjerfbeckin suurnäyttely, jossa on esillä yli 300 teosta.

Schjerfbeck-retkelle johdattelee Ateneumin vastaava museolehtori, FM Anja Olavinen

Tapaamme Villa Gyllenbergin edessä hieman ennen kello viittä. Tässä ohjeet perille pääsyä silmällä pitäen: http://gyllenbergs.fi/fi/ohjeet-perille/
Poikkeuksellisesti osallistujien on varauduttava 8 euron sisäänpääsymaksuun. 

Tervetuloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005