lauantai 31. elokuuta 2013

Klubin syyskauden avaus ke 11.9. klo 17.00 : Akatemiaprofessori Elina Vuola: KANSANUSKON MARIA


Neitsyt Marian kansanomainen kunnioitus elää eri kulttuureissa ja kirkoissa voimakkaana virallisen opetuksen rinnalla ja keskellä.
Kansanuskon Mariassa tulee näkyviin myös esikristillisiä piirteitä erityisesti Latinalaisessa Amerikassa.

Akatemiaprofessori Elina Vuola väitteli 1997 teologisesta etiikasta ja uskonnonfilosofiasta. Väitös käsitteli vapautuksen teologian ja feministi- teologian metodologisia yhteneväisyyksiä
ja eroja. Akatemiaprofessorina (2013 - 2017) Vuolan tutkimussuunnitelma liittyy ruumiillisuuteen, sukupuoleen sekä uskonnolliseen identiteettiin.

Elina Vuola on myös kansalaisjärjestöaktiivi ja toimii Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan puheenjohtajana 2012 - 2013. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005