perjantai 27. syyskuuta 2013

Klubi 2.10.2013 klo 17.00: FT Virpi Lehtinen: Sotilasruumiillisuuden muotoja sotilaan hahmoa ja identiteettiä käsittelevässä diskurssissa


FT Virpi Lehtinen tarkastelee alustuksessaan sotilasruumiillisuutta ruumiinfenomenologian näkökulmasta. Lehtinen myös pohtii, miksi aihe ei ole keskeinen keskustelun ja tutkimuksen kohde. Toisaalta sotilasruumiillisuus on kuitenkin löydettävissä marginaalisena tai implisiittisenä sotilaan hahmoa ja identiteettiä käsittelevässä diskurssissa.


Virpi Lehtinen on väitellyt teoreettisen filosofian alalta vuonna 2010. Väitöskirjaan perustuva kirjakäsikirjoitus Luce Irigaray’s Phenomenology of Feminine Being on parhaillaan tuotannossa (http://www.sunypress.edu/p-5860-luce-irigarays-phenomenology-of.aspx). Lehtinen toimii post doc –tutkijana Helsingin yliopistossa. Tutkimuksen aihe on maskuliinisen subjektin rakentuminen sodan ja konfliktin näkökulmasta.  Lehtinen tutkii maskuliinista subjektia ruumiinfenomenologisen filosofian keinoin ja ruumiillisuuden, affektiivisuuden ja henkisyyden teemojen kautta.

Lisää tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005