tiistai 15. huhtikuuta 2014

Klubi ke 23.4., poikkeuksellisesti kello 19.00. VTM, vapaa toimittaja Reeta Paakkinen: Turkki kahden arvomaailman risteyksessä.

Keskiviikkona 23.4. aloitamme poikkeuksellisesti kello 19.00. Siis kello seitsemän.

Vieraaksemme saapuu vapaa toimittaja, VTM, kirjailija Reeta Paakkinen (s. 1979). Paakkinen on opiskellut Kreikan ja Turkin nykyhistoriaa, politiikkaa ja kieliä sekä Englannissa että Kreikassa. Maisterintutkinnon hän suoritti London School of Economicsissa pääaineenaan kansainvälinen laki ja nationalismi. Reeta Paakkinen aloitti toimittajana Financial Times Busineksen aikakausilehtikustantamossa Lontoossa ja on jatkanut sitä Istanbulissa Hûrriyet Daily News -sanomalehdessä. Istanbuliin hän muutti vuonna 1998. Paakkinen työskentelee nykyään sekä Suomessa että Turkissa.

Vuonna 2013 Reeta Paakkiselta ilmestyi kirja Kotona Istanbulissa, joka avaa harvinaisen ikkunan turkkilaiseen elämänmenoon ja ikivanhan Istanbulin omalaatuiseen maisemaan.

Myös kirjan kuvaukset työmatkoista Irakiin, Tunisiaan ja Kyprokselle antavat perin arvokasta lisävaloa eteläisimpien alueiden ihmisten huolista, murheista ja onnen hetkistä.

Tervetuloa - kello seitsemän!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005