perjantai 25. huhtikuuta 2014

Klubi 30.4. klo 17.00. YTT Tapio Varis: Suomi, sivilisaatiot ja rauha

Vapunaattona maailman tilaa valaisee Tampereen yliopiston ammattikasvatuksen emeritusprofessori Tapio Varis. Varis toimii tiedostusopin dosenttina Helsingin ja Tampereen yliopistoissa.
Kansainvälisistä tehtävistä manittakoon Globaalin e-oppimisen Unesco-professorius vuoteen 2017, Unescon Moskovassa sijaitsevan opetusteknologiakeskuksen johtokunnan jäsen vuoteen 2017, Washingtonissa sijaitsevan Millennium Instituutin johtokunnan jäsen vuoteen 2016 sekä New Yorkissa sijaitsevan Center for Media and Peace Initiative johtokunnan jäsen. 

- Tässä espanjankielinen haastattelu viime vuodelta.

Keskustelun ja taon jälkeen on tarjolla myös musiikkia, jota tulee esittämään klubilaisten puolesta Pyhälä-trio: Timo Pyhälä, kontrabasso,
Jari-Pekka Koho lyömäsoittimet sekä Juuso Paaso kitara. Vierailevana muusikkona Sampo Pyhälä kitara ja syntetisaattori.

Tässä taas kerran varoitukseksi kuvaa klubilaisten aikaisemmista vapunvietoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005