perjantai 10. lokakuuta 2014

Matemaattinen Klubi 15.10. klo 17.00. Markku af Heurlin: Derivaatta ja integraali - kaksi analyysin peruskäsitettäaf H integroimassa lisää Mäntässä
Klubin tähtitieteen ja matematiikan dosentuuria hoitava FM Markku af Heurlin johdattaa klubiväkeä matemaattisen analyysiin äärelle valaisemalla derivaatan ja integraalin olemusta ja ulottuvuuksia.
af Heurlin on julkaissut blogissamme useampia matematiikaaan liittyviä pohdintoja ja on sen lisäksi vastannut ansiokkaasti syys- ja kevätpäiväntasauksien sekä talvi- ja kesäpäivänseisahdusten huomioimisista ja kirjauksista blogissamme alusta alkaen.   Tervetuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005