lauantai 4. lokakuuta 2014

Klubi 8.10. klo 17.00: Peter Saramo: Miksi totuus on vaikea? Tapaus Ukraina.


Keskiviikkona 8.10. vieraaksemme saapuu varatuomari Peter Saramo.
Saramon avauspuheenvuoro käsittelee samaa teemaa kuin hänen ensi kerran 30.6. ortodoksien verkkolehdessä Simeon ja Hanna julkaisemansa teksti Mitä uskoa, kun kaikki valehtelevat?
http://simeonjahanna.com/2014/06/30/mita-uskoa-kun-kaikki-valehtelevat-ukrainan-kriisi-ja-maailman-ymmartaminen/  
Saramon merkittävä teksti julkaistiin myös klubiblogissa elokuussa.
 
Varatuomari Peter Saramo (s. 1956) toimi v. 1982 – 1990 YK:n pakolaispäävaltuutetun kenttätehtävissä Intiassa (Afganistanin sodan ja Iranin vallankumouksen pakolaisia), Malesiassa (Vietnamin venepakolaisia, Kamputsean muslimeja) ja Saksassa (kylmän sodan päätösvaihe). Vuodesta 1990 Saramo toimii eduskunnan virkamiehenä, 1995 alkaen EU-asioista vastaavan suuren valiokunnan sihteeristön päällikkönä.

Tervetuloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005