lauantai 8. huhtikuuta 2017

Klubi ke 19.4.2017 klo 18.00. KM Iina Armila: Mitä kouluun kuuluu? Uudesta opetussuunnitelmasta.

Keskiviikkona 19.4. siirrymme opetuksen äärelle KM Iina Armilan johdolla.
Peruskoulumme 1-6 luokat siirtyivät toteuttamaan uutta opetussuunnitelmaa syyslukukaudella 2016. Ensimmäinen uuden OPS:in lukuvuosi lähestyy loppuaan.

Mitä kouluun kuuluu?

Opetussuunnitelman toimintakulttuurin keskeiseksi tekijäksi on asetettu oppiva yhteisö.
Iina Armila. Kuva Otto O
Uudessa oppimiskäsityksessä painotetaan motivaatiota, oppimisen iloa ja ongelmanratkaisutaitoa, jossa korostetaan oppilaan aktiivista roolia. Huomion kohteeksi on nostettu vuorovaikutustaidot. Opetuksen tulee edistää hyvinvointia,
demokratiaa ja aktiivista toimijuutta kansalaisyhteiskunnassa, missä painotetaan yrittäjyyttä, osallistumista, monilukutaitoa, oppimaan oppimista, itsestä huolehtimista, kulttuurista vuorovaikutusta ja tieto- ja viestintäteknologista
osaamista. Tavoitteena on laaja-alainen osaaminen.

Mitä uusi OPS on muuttanut opetustyössä? Ovatko opetukselle asetetut tavoitteet toteutuneet?

Uutta opetussuunnitelmaa esittelee kasvatustieteen maisteri Iina Armila. Iina Armila on työskennellyt perusopetuksessa 25 vuotta, joista 20 koulunjohtajana ja nykyään luokanopettajana. Erityisen tärkeänä hän pitää  uuden opetussuunnitelman tukea luovuudelle, ongelmanratkaisutaidolle ja kyvylle kriittiseen ajatteluun.
Tervetuloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005