lauantai 29. huhtikuuta 2017

Klubilla ke 3.5.2017 klo 18.30. Taavi Kassila: Mestareita ja henkisiä opettajia tapaamassa

Keskiviikkona 3.5. aloitamme poikkeuksellisesti puoli seitsemän eli 18.30. Vieraaksemme saapuu Taavi Kassila aiheellaan Mestareita ja henkisiä opettajia tapaamassa. 

Elokuvaohjaaja, kirjailija Taavi Kassila on saanut etuoikeuden tavata ja haastatella monia henkisiä opettajia ja guruja mm. J. Krishnamurtin, Maharishi Mahesh Yogin, Dalai-laman, Sai Baban, Poonjajin ja Äiti Amman.
Hän kertoo tässä luennossaan miten hänen omaan totuuden etsintäänsä on vaikuttanut näiden kuuluisien opettajien tapaaminen.

Taavi Kassila kiinnostui varhain itämaisista opetuksista ja menetelmistä. Hän tutustui koulupoikana äitinsä, näyttelijä Aino Mantsaksen johdolla joogaan, jonka varhainen harrastaja Mantsas oli. 70-luvun alussa Taavi Kassila perusti Suomeen yhteiskunnallisen jooga-liikkeen Ananda Margan osaston. Muutaman vuoden jälkeen Taavi kuitenkin jätti liikkeen sen ylenpalttisen autoritaarisuuden vuoksi. Sittemmin Kassila on toiminut toimittajana, dokumentaristina ja elokuvaohjaajana ja kirjailijana samalla etsien omaa tietään henkisyydessä.

Kassila on ohjannut ja käsikirjoittanut kokoillan elokuvat Jousiampuja (1982) sekä Petos (1988). Vuonna 1991 Kassila ohjasi ja käsikirjoitti kolmiosaisen tv-sarjan Autovaras. Televisiodokumentteja hän on tehnyt niin. "Volvo" Markkasesta kuin Dalai Lamastakin.

Taavi Kassilan kirjallisesta tuotannosta mainittakoon esimerkiksi omaelämänkerrallinen Erään etsijän tarina. (Otava, 2010),  Bhagavad-Gita - Jumalainen laulu. (Käännös ja kommentaarit, Like, 2011), Ikuinen elämäntapa - tutkimusmatka hindulaisuuden alkulähteille. (Basam Books, 2014) sekä Nasaretin miehen salaisuus - Matka Jeesuksen elämään ja kuolemaan. (Gummerus, 2016.)

Tervetuloa

Juha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005