perjantai 2. helmikuuta 2018

Klubi ke 7.2.2018 klo 18.00 Salla Tuomivaara: Ihmisen tila - Luonnon tila :


Akseli G-K: Poika ja varis

Keskiviikkona 7.2.2018 saamme vieraaksemme Luonto-Liiton tj., YTM Salla Tuomivaaran. Alustuksessaan Tuomivaara pohtii ja tarkastelee Ihmisen ja Luonnon tilaa ja suhdetta toisiinsa.

- Miten luonto voi - entä Ihminen? Ymmärrämmekö ja uskallammeko myöntää, miten riippuvaisia olemme ympärillämme olevan luonnon tilasta? Onko suomalaisilla jokin erityinen luontosuhde? Sallimmeko muiden lajien jakaa elintilan kanssamme?

Sosiologi, Luonto-Liiton - http://www.luontoliitto.fi/ -  toiminnanjohtaja Tuomivaara väittelee tänä kevään sosiologian eläinkäsityksen muotoutumisesta. Puheenvuorossaan hän pohtii sitä, mitä luonnon tila ja muiden eläinten käyttö kertovat suhteestamme elolliseen maailmaan ympärillämme.

Salla Tuomivaara on toiminut pitkään luonnosuojelukysymysten lisäksi  myös eläinoikeusliikkeessä ja oli mm perustamassa Oikeutta eläimille -yhdistystä v. 1995 ja Maan ystävät -yhdistystä seuraavana vuonna.
Salla ja kaveri. Kuva Harri Lammi
Ennen viime syksynä alkanutta Luonto-Liiton toiminnanjohtajan pestiä hän toimi Animalian toiminnanjohtajana. Näihin kysymyksiin liittyen Salla Tuomivaara on kirjoittanut mm. teoksen Mitä tehdä eläimille?(Vihreä Lanka Oy, 2008).

Tervetuloa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005