torstai 22. helmikuuta 2018

Klubilla Kalevalanpäivänä 28.2.2018 klo 18. Aki Huhtinen: 1918 - tragedia ja seuraukset


Kalevalanpäivänä 28.2. FT, everstiluutnantti Aki Huhtinen alustaa kevään 1918 tragediasta.
 
Viipurissa 1918
- Mitä on köyhän pahuus? Miksi voittajan kosto oli niin julma. Millaisia vaikutuksia sadan vuoden takaisilla tapahtumilla on ollut yhteiskuntaamme, maan puolustukseen, naisten asemaan ja turvallisuuteen?
Aki Huhtinen valmistui kadettikoulusta 1989 ja opiskeli tämän jälkeen filosofiaa Tampereen yliopistossa. Tampereen filosofia oli tuolloin suuntautunut vahvasti fenomenologiaan Juha Varton johdolla. Huhtinen väitteli filosofian tohtoriksi 1996 tutkielmallaan Sielun parantamisesta sielun hoitamiseen.
Aki Huhtinen
Vuonna 2000 Aki Huhtinen valmistui yleisesikuntaupseeriksi Maanpuolustuskorkeakoulusta, jossa toimii nykyään johtamisen sotilasprofessorina. Huhtinen on myös käytännöllisen filosofian dosentti Helsingin yliopistossa sekä informaatiotieteiden dosentti Lapin yliopistossa.
Aki on julkaisuut ja toimittanut useita sotaan ja sotilasjohtamiseen liittyviä teoksia, joista mainittakoon esimerkiksi Sanasota. Johdatus sodan ja sodanjohtamisen filosofiaan (Elan Vital,  2005), Sotilasjohtamisen tiedon kohteet, toim. (MPKK, 2006) sekä Messy Wars (yhdessä Jari Rantapelkosen kanssa, Finn Lectura, 2008.)

Tervetuloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005