keskiviikko 20. toukokuuta 2020

2. poikkeusklubi 8.4.2020 verkossa. Martti Koskenniemi: Sota ja laki


Poikkeusklubilla 8.4.2020 Martti Koskenniemi: Sota ja laki

Toinen verkkoklubi noudattaa alkuperäistä ohjelmaa. Toisena poikkeuksena  prof. Martti Koskenniemen videoluento ja aiheeseen liittyvä teksti ovat englanninkielisiä.
Sotahommaa n. 1385. Kuva Jean de Wawrinin teoksesta 1400-luvulta.

Martti Koskenniemi  on oikeustieteilijä ja merkittävä tutkija ja aktori  kansainvälisen oikeuden alalla. Vuodesta 2003 alkaen Koskenniemi on ollut YK:n kansainvälisen oikeuden toimikunnan jäsen. Vuodesta 1996 lähtien Koskenniemi on toiminut Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden professorina ja 1997 alkaen Erik Castrèn -instituutin johdossa. Akatemiaprofessorina Koskenniemi on toiminut 2005 - 2016.  Koskenniemi on toiminut myös useiden ulkomaisten yliopistojen vierailevana professorina mm Cambridgessä ja Pariisissa.

Videoluento War and Law: Paradoxes of a Civilizing Project on nauhoitettu viime syksynä Italiassa
 

________________
Todettakoon tässä nyt virallisesti, että kevätseminaarimme Kulttuurikeskus Sofiassa - Viisaus, kapina ja aikamme suunnanmuutos - Reijo Wileniuksen työstä ja ajattelusta - on siiretty parempia aikoja odotellessa alustavasti päivämäärälle 31.10.2020.
 
Rahasta ja sen jakelusta kirjoittaa lisää myös Esko Seppänen: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/eskoseppanen/mista-raha-tulee-ja-mihin-se-menee/

Im Memoriam: Pentti Linkola (7.12.1932 - 5.4.2020) puhuu: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005