lauantai 9. lokakuuta 2010

Klubilla keskiviikkona 13.10. klo 17.00: J.O.Mallander: PENTTI KASKIPURON TAITEESTA


Syyskuussa edesmennyt Mestari K - taiteilijaprofessori, taidegraafikko Pentti Kaskipuro (1930-2010) - oli taiteilijakuntamme arvostetuimpia jäseniä sekä Primus inter pares graafikkojemme joukossa. Kaskipuro kaiversi pysyvän jäljen suomalaiseen taidekenttään ja koulutti seuraavan graafikkosukupolven etevimpiä edustajia.

Taiteilija, avantgardisti J. O. Mallander on yli neljänkymmenen vuoden ajan toiminut maamme taide- ja kulttuurielämän kentässä - lehtimiehenä, käsitetaiteen pioneerina, taiteilijaryhmä Elonkorjaajien kokoavana voimana, galleristina sekä idän uskonnollisfilosofisten virtausten tuntijana. Hän on seurannut läheltä Pentti Kaskipuron ikiaikaiseen käsityöläisperäiseen työskentelytapaan nojannutta taiteentekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005