torstai 7. maaliskuuta 2013

Klubi ke 13.3.2013 klo 17.00: Taiteilija, akateemikko Outi Heiskanen: TAITEILIJAN ELÄMÄ

Keskiviikkona 13.3. klo 17.00 vieraaksemme saapuu taiteilija, akateemikko Outi Heiskanen.

Puheenvuorossaan Taiteilijan elämä Heiskanen pohtii ääneen ja johdattaa aiheeseen mitä on olla taiteilija.

1970-luvun alussa alkaneen julkisen taiteilijauransa myötä Heiskanen on kulkenut omia polkujaan ympäri maailman ja metsien.  Heiskanen on opiskellut sekä Taideteollisessa oppilaitoksessa että Suomen Taideakatemiassa. Heiskanen tunnetaan  hienovireisestä grafiikastaan. Grafiikan opettajana Outi Heiskasella oli Mestari Pentti Kaskipuro.

- Eräänä päivänä Outi, Mirja Airas, Pekka Nevalainen ja Hannu Väisänen ylittivät Huvilakatua Helsingissä ja silloin aurinko osui jokaiseen - Syntyi Record Singers. Myös Bellinin akatemia ilmestyi samojen ihmisten harteille. 

Heiskanen on toiminut taiteilijan työnsä lisäksi kuvaamataidon opettajana sekä Kuvataideakatemian professorina ja rehtorina. Vuonna 2004 Outi Heiskanen nimitettiin akateemikoksi.

."Taiteilija altistaa itsensä arvioitavaksi. Taiteilijan on oltava rohkea kaiken tämän edessä."
 ...
Klubi-ilta Outi Heiskasen seurassa oli omalaatuinen kokemus. Taiteilijan elämänkaaren varrella ja maailmanmatkojen virrassa tapahtunut havailu (ts. ennen varsinaista havaitsemista tapahtuva maisemien yms. skannaus, mahd. uusi sana) on Heiskasen mielen välityksellä muodostanut erityislaatuisen kyvyn ja tavan ilmaista itseään kuvin, sanoin ja  laulaen. JO

1 kommentti:

  1. Lisää Record Singers ryhmästä: http://youtu.be/Ad_djPifNZw

    VastaaPoista

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005