Jyrki Siukonen: Leibnizin kenotafi |
maanantai 29. huhtikuuta 2013
Klubi ke 8.5. klo 17.00: KuT Jyrki Siukonen: KÄSINTEKEMINEN JA FILOSOFIA
Jyrki Siukonen on kuvataiteilija ja tutkija. Kolmekymmentä vuotta kestäneen kuvataiteellisen työn lisäksi hän on suomentanut Leibnizin ja Swedenborgin filosofisia tekstejä ja kirjoittanut kirjoja mm. maapallon ulkopuolisten olentojen kulttuurihistoriasta ja 1700-luvun suomalaisfilosofi Johan Welinistä. Vuonna 2011 ilmestyneessä teoksessa "Vasara ja hiljaisuus" Siukonen luonnostelee työkalujen filosofiaa ja kysyy, millaista on tekemisessä syntyvä tieto ja miten siitä voitaisiin puhua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pääsiäissaaren viimeinen palmu
Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?
- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005
- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005
Seurasin kolmisen viikkoa sitten Matemattitsen aineiden liiton opettjaien koultuspäivillä matematiikan professorin Matts Gyllenbergin esitsytä matemaattisesta epidemologiasta. Se oli mahtava performanssi.
VastaaPoistaHän halusi ehdottomasti liitutaulun ja liidun, sillä luento syntyy vuorovaikutuksesta audiotorion ja yleisön välillä. Muutama hetki, niin kaikki etsivät kynän ja jonkun paperipalan - minä osanottotodistuksen - kirjoittaakseen muistiin oleellisen. Jota oli paljon.