sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Klubi 16.10.2013 klo 17.00. Tutkimusprofessori Antti Hautamäki: Kilpailemmeko innovaatioilla vai laihduttamalla?

FT Antti Hautamäki on Jyväskylän yliopiston Agora Centerin johtaja ja tutkimusprofessori tutkimusalueenaan innovaatiotoiminta ja erityisesti palveluinnovaatiot. Hän on myös teoreettisen filosofian dosentti Helsingin yliopistossa. Vuosina 1996 – 2008 Hautamäki työskenteli Sitrassa tutkimus- ja ohjelmajohtajana.


Hautamäen laajan kirjallisen tuotannon uusimpia tuloksia ovat mm. Sustainable innovation (Sitra 2010) ja yhdessä Kaisa Oksasen kanssa kirjoitetut Tulevaisuuden kulttuuriosaajat (Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta 2011) sekä Suuntana innovaatiokeskittymä (Jyväskylän yliopisto 2012).
Antti Hautamäki on myös kehitellyt uudenlaista innovaatiokäsitystä, jota hän kutsuu kestäväksi innovaatioksi.   

Linkissä Hautamäen esitys Kenellä on valta innovaatiotaloudessa? Tulevaisuuden tutkimuksen seuran kesäseminaarista elokuussa 2013: http://www.youtube.com/watch?v=h3kYxrqQPbE

Tervetuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005