tiistai 10. helmikuuta 2015

Klubi 18.2.2015 klo 17.00. VTM Mikael Böök: Informaatiovalta, kirjastovalta.


Keskiviikkona 18.2. saamme vieraaksemme VTM Mikael Böökin, jonka aiheena on Informaatiovalta, kirjastovalta?

Tulisiko kirjastojen valloittaa maailma? Vai pitäisikö kirjastojen rajoittua maailmanvalloittajien auttamiseen? Löytyykö vastaus kirjastosta? Ehei, toteaa Böök, vastausta täytyy etsiä muualta. Mistä? Klubialustuksessaan Mikael johdattelee etsiviä kuulijoita oikeaan suuntaan! 

VTM Mikael Böök on varhainen nettipioneeri, joka julkaisi 1989 tietoverkkojen kehitystä pohtineen teoksen Verkonkutoja – kirja modernista postista. Hän oli myös yksi keskeisistä hahmoista Kaapelisolmu-kirjastopisteen taustalla. Kaapelisolmu tarjosi asiakkailleen pääsyn Internetiin vuonna 1994, ilmeisesti ensimmäisenä kirjastona Suomessa. Toiminnastaan Internet-palvelujen edistämiseksi hänelle myönnettiin tiedonjulkistamisen valtionpalkinto vuonna 1996. Böök on  pohtinut myös nettirahan - bitcoinin - mahdollisuuksia ja erityisesti julkisen kirjastolaitoksen ja internetin kehittämistä valtiomahdiksi lakiasäätävän, toimeenpanevan ja tuomitsevan valtiomahdin rinnalle.

Tervetuloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005