sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Klubi ke 4.3.2015 klo 17.00. Leena Krohn: Mielikuvitus ja singulariteetti


Keskiviikkona 4.3. vieraaksemme saapuu kirjailija Leena Krohn. Alustuksessaan Krohn pohtii mielikuvituksen merkitystä inhimillisessä olemassaolossa sekä teknologista singulariteettia, hypoteettista asiaintilaa, jossa kehittämämme teknologia ja tekoäly saavutavat sellaisen kompleksisuuden tason, joka ylittää ihmisen mahdollisuuden hallita luomustaan - päättäen näin ihmisen ajan.

Krohn julkaisi ensimmäisen kirjansa Vihreä vallankumous vuonna 1970. Teos oli lapsille suunnattu ympäristökysymyksiä valaiseva teos, jonka toisena keskeisenä tekijänä ja teoksen kuvittajana oli Leena Krohnin sisar Inari. Vihreän vallankumouksen jälkeen Krohn on julkaissut
Nyt jo ladunvarressa! Kuva: Tipi
kolmekymmentä kirjaa. Vuonna 1992 hänelle myönnettiin kirjallisuuden Finlandia-palkinto teoksestaan Matemaattisia olioita ja jaettuja unia.

Klubialustuksen teemat ovat vahvasti läsnä myös Krohnin 2013 julkaisemassa teoksessa Hotel Sapiens. Maaliskuussa 2015 ilmestyy Leena Krohnin seuraava teos, Erehdys

Tervetuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005