torstai 12. marraskuuta 2015

Klubi ke 18.11.2015 klo 18.00. KM Risto Suvanto: Kasvatus tässä ajassa

Keskiviikkona 18.11. saamme vieraaksemme Risto Suvannon

- Suvanto tarkastelee kasvatuksen ja kasvattajan roolia ajassamme, jossa globalisaation mekanismit hallitsevat jokapäiväistä elämäämme. Miten kasvatuksen arvot ja globaalin markkinatalouden arvot suhtautuvat toisiinsa, kysyy Risto Suvanto. 

Alunperin varatuomariksi valmistunut Risto Suvanto työskenteli pitkään virkamiehenä oikeusministeriössä. Vähitellen kasvatukseen ja filosofiaan liittyneet kysymykset alkoivat vaivata Suvantoa enemmän ja hän opiskeli kasvatustieteen maisteriksi. Keskeinen vaikuttaja Suvannon uudelleensuuntautumisessa oli tutustuminen omintakeiseen taiteilijaan ja kasvatusajattelija Aleksanteri Ahola-Valoon (1900 - 1997).
Suvannon johtama pienkustantamo Elpokustannus on julkaisuut paljon Ahola-Valon tekstejä ja Suvanto on myös kirjoittanut Ahola-Valosta muutamia teoksia. 
Klubialustuksen teemaa Risto Suvanto on käsitellyt perusteellisemmin  2013 ilmestyneessä kirjassaan "Talouskasvun jälkeen. Filosofinen tarina ihmisen ahneudesta ja kasvun mahdollisuudesta"(Elpokustannus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005