lauantai 12. marraskuuta 2016

Klubi ke 16.11. klo 18.00 FT Tarja Kallio-Tamminen: Terveydenhuollon maailmankuva – miksi täydentäville hoidoille ei ole tilaa?

Keskiviikkona 16.11.  FT Tarja Kallio-Tamminen alustaa otsikolla  Terveydenhuollon maailmankuva – miksi täydentäville hoidoille ei ole tilaa?
Guigonis de Caulhaco, ranskalainen huippukirurgi 1300-luvulta, katsoo sisään.
Uudella ajalla muotoutunut klassisen fysiikan mekanistis-materialistinen ajattelutapa on ymmärrettävästi jättänyt jälkensä myös oman aikamme  lääketieteeseen ja hoitokäytäntöihin. Tämän klassisen näkökannan mukaqan otaksutaan, ettei mielellä  ole varsinaista ja suoraa vaikutusta aineeseen. 1900-luvulla muotoutuneen kvanttimekaniikan myötä ihmisen suhde ympäristöönsä on tullut uudelleen arvioinnin kohteeksi. Havaitsijan läsnäolo, tieto ja valinnat näyttävätkin aiemmista uskomuksista poiketen  vaikuttavan todellisuuden muotoutumiseen. On näin ollen syytä uskoa, että maailmankuvan uudistuminen voi lisätä ymmärrystä systeemien välittömistä sisäisistä yhteyksistä ja siten monipuolistaa myös terveydenhuollon hoitomuotoja. 
- Tarja Kallio-Tamminen  on luonnonfilosofi, tutkija, luennoitsija ja tietokirjailija. Väitös vuodelta 2004 käsitteli modernin fysiikan ja kvanttimekaniikan avaamaa uutta maailmankuvaa. Sen yleistajuisempi laitos Kvanttilainen todellisuus, fysiikka ja filosofia maailmankuvan muovaajina ilmestyi vuonna 2008 (Gummerus). Viime vuosina Kallio-Tamminen on EEG-avusteisen meditaation projektin myötä suuntautunut myös neurofilosofiaan.
Lisätietoja myös Tarjan oman yrityksen sivuilta http://kalpataru.fi/
Tervetuloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005