torstai 8. joulukuuta 2016

Klubi 14.12.2016 klo 18.00. VTM Reeta Paakkinen: Turkin tilanne

Keskiviikkona 14.12. saamme vieraaksemme VTM, vapaa toimittaja, kirjailija Reeta Paakkisen, joka alustaa Turkin tilanteesta.

- Mistä viime kesän epäonnistuneessa vallankaappausyrityksessä oli kyse? Miten naapurimaa-Syyriassa riehuva sisällissota vaikuttaa Turkkiin? Kuinka pakolaiskriisi vaikeuttaa Turkin ja EU:n suhteita entisestään?"
Reeta Paakkinen on asunut pitkään myös Turkissa ja näin saanut syvempää nälökulmaa tähän idän ja lännen välimaastossa liikehtivaan valtakuntaan.
1600-luvulla nyky Turkki oli osana Ottomaniaa

Paakkinen on opiskellut Kreikan ja Turkin nykyhistoriaa, politiikkaa ja kieliä sekä Englannissa että Kreikassa. Maisterintutkinnon hän suoritti London School of Economicsissa pääaineenaan kansainvälinen laki ja nationalismi. Reeta Paakkinen aloitti toimittajana Financial Times Busineksen aikakausilehtikustantamossa Lontoossa ja on jatkanut sitä Istanbulissa Hûrriyet Daily News -sanomalehdessä. Istanbuliin hän muutti vuonna 1998.

Edellisen kerran Reeta oli klubivieraana huhtikuussa 2014 otsikolla Turkki kahden arvomaailman risteyksessä. Tässä siitä enemmän:

http://filosofiklubi.blogspot.fi/2014/04/klubi-ke-234-poikkeuksellisesti-kello.html
Paakkisen uusin teos (Kuun ja tähden mailla - Elämää Turkissa ja Kyproksella. Atena kustannus) julkaistiin lokakuussa 2015.

Tervetuloa

Juha

Ps. Jolukuussa kokoontuminen vielä ke 21.12. klo 18.00. Illan aiheeseen johdattaa TTK Juha Kuisma. Tarkemmin kohta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005