perjantai 16. joulukuuta 2016

Klubin syyskauden päätös ke 21.12. klo 18.00. Minna Pöllänen: Jean Sibeliuksen Puusarja. Juha Kuisma: Katastrofipuun äärellä.

Klubin syyskauden päätösjuhla on keskiviikkona 21.12.2016 klo 18.00. Ohjelmassa seuraavat numerot:

Minna Pöllänen: Jean Sibeliuksen Puusarja
Juha Kuisma: Katastrofipuun äärellä
Tarjoilua
Joululauluja
Klubin syyskauden päätöksen aloittaa pianotaiteilija Minna Pöllänen soittamalla Jean Sibeliuksen Puusarjan: När rönnen blommar , Den ensamma furan, Aspen, Björken  ja Granen.
Seuraavaksi saamme kuulla TTK Juha Kuisman pohdintoja maailmaamme koettelevasta epävarmuudesta, häiriöistä ja epäjärjestyksen lähteistä katastrofipuun äärellä. Puheenvuorossaan Kuisma hahmottelee tekijöitä, joita yhteiskunnan pidempiaikainen kestävä kehitys edellyttävät.
Tässä lainaus teemaa käsittelevästä Juha Kuisman tekstistä Puu-lehdessä nro 4/16:

”Yhteiskunnan tavoittelemaa  kestävyyttä on kahta laatua. Se voi olla palautuvaa eli reversiibeliä kuten vuodenaikojen toistuva vaihtelu. Se voi olla resilienttiä eli toipuvuutta, häiriönkestävyyttä, järjestelmän itsekorjauskykyä. Edellisessä palataan entiseen tasapainotilaan, jälkimmäisessä haetaan kriisin aikana ja sen jälkeen uusi optimaalinen tasapaino.”


Tarjoilun jälkeen muutamia joululauluja. Klubin sekakuoro. 


Seurustelua

Tervetuloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005