maanantai 7. lokakuuta 2019

Klubi ke 9.10. klo 18.00: Tuhoaako pragmatismi totuuden? Sami Pihlström alustaa. Kommentti Ilkka Niiniluoto.

Keskiviikkona 9.10.2019 klo 18.00 alkaen prof. Sami Pihlström alustaa otsikolla Tuhoaako pragmatismi totuuden? Kommenttipuheenvuoro Ilkka Niiniluoto. 
Pihlström ja Niiniluoto ovat debatoineet totuudesta aiemminkin tänä vuonna. Tieteessä tapahtuu -julkaisun numerossa 2/2019 julkaistiin Niiniluodon teksti "Kuka hukkasi totuuden":

Samaisen julkaisun seuraavassa numerossa 3/19 oli asiaamme liittyvä Pihlströmin teksti "Totuus, Pragmatismi ja rohkeus uskoa":

Sami Pihlström on uskonnonfilosofian professori sekä Suomen Filosofisen Yhdistyksn puheenjohtaja. Filosofi Ilkka Niiniluoto toimi SFY:n puheenjohtajana 1975 - 2016.
- - -
Pihlströmin jälkeen seuraava klubitilaisuus on poikkeuksellisesti jo keskiviikkona 16.10. Siis viikko Edellisen jälkeen. Toimittaja Jukka Lindfors käsittelee 60-luvun kulttuuriradikalismia otsikolla  "Undergroundyhtye The Sperm vuoden 1968 murroksen alaviitteenä". Lindfors on johtavia suomalaisen undergroundin tuntijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005