perjantai 30. lokakuuta 2020

Viisaus, kapina ja aikamme suunnanmuutos. Seminaari la 31.10.

Viisaus, kapina ja aikamme suunnanmuutos -seminaari Reijo Wileniuksen (1930-2019) elämän teemoista Lauantaina 31.10.2020 klo 13 - 17 Paikka: Kulttuurikeskus Sofia, Kallvikinniementie 35, Vuosaari. https://sofia.fi/sijainti-ja-ajo-ohjeet/ Seminaariin voi osallistua myös verkossa. Seminaari kunnioittaa viime vuonna edesmenneen filosofi Reijo Wileniuksen elämäntyötä sekä valottaa niitä virikkeitä ja ympäristöjä, jotka olivat hänen johtotähtiään.
Ohjelma 13.00: FT, pj. Eero Ojanen: Seminaarin avaus 13.05: VTT Markku Wilenius: Isäni Reijo Wilenius 13.15: FT Tiina Mahlamäki: Antroposofisen liikkeen varhaisvaiheista Suomessa: Kersti Bergrothin piiri - Kommentti: Isä Ambrosius 14.05: KtT Jan-Erik Mansikka: Sivistyskäsitys steinerkasvatuksessa - Kommentti. FT Markku Niinivirta 14.55 - 15.25 Välipalatauko 15.25: VTT Risto Volanen: Wittgenstein, Winch, von Wright ja Wilenius - humanismi filosofian vaihtoehtona - Kommentti FM Severi Hämäri 16.15: Paneelikeskustelu. Alustajat ja kommentoijat 17.00 Seminaarin päätös Seminaari järjestetään Kulttuurikeslus Sofian, Kriittisen korkeakoulun ja Filosofiklubin yhteistyönä. https://sofia.fi/. https://kriittinenkorkeakoulu.fi/kriittinen/ filosofiklubi.blogspot.com Osallistumismaksu 25 € sisältää ohjelman, välipalan sekä kahvin ja teen.. Maksetaan paikan päällä. Ilmoittautuminen pe 30.10. mennessä: reception@sofia.fi tai puh. 010 277 900 tai ilmoittautumislomakkeella" Osallistuminen etänä Seminaariin voi osallistua myös etänä. Osallistumismaksu verkon kautta = 12 €. Jos osallistut etänä, ilmoittaudu reception@sofia.fi 30.10. mennessä ja laita viesti "etänä 12". Saat paluupostissa linkin striimaukseen. Etäosallistumismaksu laskutetaan. Seminaarin paikan päällä osallistujien määrä rajoitetaan sataan ja heitä pyydetään käyttämään maskia Tervetuloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005