sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Klubin pyöräilyjaos testaa:
Hakamäentien uusi pyörätie

Klubin pyöräilyjaos on huolissaan polkupyöräilijöiden turvallisuudesta ja etenemismahdollisuuksista kaupunkiliikenteessä. Jaos kävi testaamassa Hakamäentien uuden pyörätien Helsingissä Käpylän ja Haagan välissä antaakseen arvionsa Tiehallinnon ja Destian kyvystä ottaa huomioon nykypyöräilijän tarpeet.

Klubi yhtyy mm. Kaupunkifillari-blogissa esitettyyn arvioon, että Hakamäentien pyörätien alikulkuja edeltävät mutkat ja kiemurat ovat turhan jyrkkiä, ja näkyvyys alikulkuihin ja risteämiin tullessa joskus heikko. Autoilla mennään siis Hakamäentietä suoraan, mutta polkupyörille on tehty monenmoista kiemuraa, joista osa vaarallisen jyrkkiä.

Klubi kehottaakin pyöräilijöitä pitämään kiinni oikeuksistaan liikennesuunnittelussa esimerkiksi liittymällä Helsingin polkupyöräilijöihin HePoon, joka puheenjohtajansa Petri Sipilän johdolla on tarmokkaasti ajanut pyöräilijöiden asemaa jo liikennesuunnittelusta alkaen.

1 kommentti:

 1. Testasin tuon Hakamäentien uuden pyörätien alkupäätä Viikistä Ilmalaan asti.

  Sillä pätkällä ei vielä ollut vaarallisia jyrkkiä kohtia, mutta sen sijaan suunnistaminen oli hiukan vaikeata jopa Helsinkiä aika hyvin tuntevalla. Siinä oli haastetta.

  Täytyy testata joskus Haagaan asti. Siitä en ole ihan varma, mutta muistaakseni opasteita oli liian vähän ja niitä voisi lisätä.

  Muutoin Helsingissä on kiitettävästi pyöräteitä. Hyvä on myös arvioida ja parantaa niiden turvallisuutta.

  Sininen rooli (blogger)

  VastaaPoista

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005