maanantai 13. syyskuuta 2010

Klubilla keskiviikkona 15.9. toimittaja Peter Lodenius: Islanti uusliberalismin laboratoriona

Ny Tid -lehden toimittajana sekä päätoimittajana vuosikymmeniä toiminut Peter Lodenius on yksi maamme merkittävistä tutkivista journalisteista. Lodenius on selvittänyt perustellisesti mm. Balkanin alueen monimutkaista tilannetta sekä Turkin asemaa ja merkitystä. Kesähelteillä Lodenius vietti aikaa Islannissa perehtyen maata ravistelevan pankkikriisin syihin ja seurauksiin. Peter on julkaissut alustavia tuloksia selvitystyöstään Ny Tid -lehden palstoilla. Klubilla Lodenius valaisee niin Islannin pankkikriisiä kuin sen yhteyttä uusliberalistiseen talousnäkemykseen. Aloitamme keskiviikkona normaalisti kello 17.00.

Peterin Islanti-analyysin laajempi versio löytyy Voima-lehden numerosta 9/2010 eli täältä:
http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2010/numero-9/alullepanijat-pankkimiehet-nurkanvaltaajajat-veivat-tuhkatkin-pesasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005