lauantai 8. helmikuuta 2014

Klubi ke 19.2.2014 klo 17.00: FM Pirkko Holmberg: Schillerin Kirjeitä ihmisen esteettisestä kasvatuksesta

Keskiviikkona 19.2. vieraaksemme saapuu FM Pirkko Holmberg Turusta. Istunnon teemana on Friedrich Schiller (1759 - 1805) ja erityisesti hänen klassikkoteoksensa Kirjeitä ihmisen esteettisestä kasvatuksesta (1794).

Teos julkaistiin suomenkielellä viime vuonna Tutkijaliiton toimesta.  Pirkko Holmberg on kääntänyt teoksen ja varustanut sen valaisevalla esipuheella.

- Holmerg on valmistunut maisteriksi Helsingin Yliopistosta estetiikan oppiaineesta vuonna 2011. Lopputyö käsitteli J. W. von Goethen taideteorian luonnonfilosofisia taustoja. Kanditutkielman Holmerg teki Steinerista. Pirkko Holmberg on toiminut huomattavan verkkokulttuurilehti mustekala.info:n päätoimittajana 2011 - 2013.


Schillerin teos oli tarkastelun kohteena Tutkijaliiton istunnossa marraskuussa . Keskustelu jatkui Schillerin teemoista joulukuussa myös Turussa.

Holmbergin teema silloittaa istuntoa mainioon Kant-iltaan, jonka Vesa Oittinen loihti viime kerralla. Valistuksen ja Romantiikan teemat saavat lisävaloa Weimarin suunnalta.

Tervetuloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommentti tähän tekstiin.


- Et sä nyt jo tajua
- Kukahan tässä nyt ei varsinaisesti tajua
Piirros: Juha Olavinen

Pääsiäissaaren viimeinen palmu

Olen usein kysynyt itseltäni: "mitä viimeistä palmupuuta kaatanut pääsiäissaarelainen sanoi?" Sanoiko hän nykyajan metsurin tapaan: "työpaikkoja, ei puita!"? Vai: "teknologia ratkaisee ongelmamme, ei pelkoa, löydämme puulle korvaavan materiaalin"? Vai: "ei ole todisteita siitä, ettei jossakin muualla saarellamme olisi vielä palmuja. Tarvitsemme lisää tutkimusta. Ehdottamanne puunkaatorajoitus on ennenaikainen ja perustuu pelonlietsomiseen"?

- Jared Diamond: Romahdus. Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? Terra Cognita 2005